Örebro Filmförening bidrar till ”Spökveckan” i Örebro!

Visningar av ”Alena” och ”Jordskott” spikade!

Mellan 28e oktober och 5e november förvandlas Örebro stad till ”Spökstaden” och under veckan kommer allsköns kusligheter att kunna upplevas! Läs mer på: www.spökstaden.se

Örebro Filmförenings bidrag till spökveckan blir en visning av svenska skräckfilmen ”Alena” som är baserad på en serieroman av Kim W. Andersson. Filmen är regisserad av Daniel di Grado som inför filmen kommer prata om sitt filmskapande.

Filmen handlar om Alena (Amalia Holm) som lever ett långt ifrån enkelt liv som förvandlas till ett rent helvete på internatskolan Ekensberg. Alena blir grovt mobbad men Alenas bäste vän Josefin (Felice Jankell) vägrar låta henne ta mer skit, något som kan få ödesdigra konsekvenser för alla…

Datum: 30e oktober

Tid: 19:00 (filmen sätter igång 20:00)

Plats: Bio Roxy

Pris för hela evenemanget: 110 kr

90 kr för pensionärer och medlemmar i Örebro Filmförening

60 kr för studenter

Biljettkassa: 019-21 60 85

Biljettbokning kontorstid mån–fre:

019-21 60 92 eller 019-21 60 90

 

Biljettbokning sms: 0765514035

Dagtid kan du också köpa biljetter på Örebrokompaniet/turistbyrån.

Exakt en vecka senare kommer vi då visa första avsnittet av tv-serien Jordskott vilket gör att den med minsta marginal (spökveckan slutar den 5e november) missar en plats under spökveckan – men denna övernaturliga tv-serie är minst lika nervpirrande som alla spännande evenemang man kan uppleva fram tills dess!

Serien handlar om kriminalkommissarien Eva Thörnblad (Moa Gammel) som återvänder till byn Silverhöjd sju år efter att hennes dotter Josefine försvunnit vid en sjö i skogen. Kroppen återfanns aldrig och flickan antogs ha drunknat. Nu är en pojke spårlöst borta och Thörnblad vill ta reda på om det finns en koppling till dotterns försvinnande.

Jordskott är en svensk TV-serie från 2015 bestående av tio avsnitt. Serien hade premiär den 16 februari 2015 och visades i SVT1. Programmet vann bland annat Kristallen 2015 i kategorin Årets tv-drama. Just nu pågår utvecklingen av en säsong 2. En av de som producerade säsong 1 och är med och producerar säsong 2 är Filip Hammarström som efter visningen kommer prata om att producera en tv-serie med fokus på det kreativa.

Datum: 6e november

Tid: 18:30 (Filip pratar from. 19:30)

Plats: Bio Roxy

Pris för hela evenemanget: Medlemmar fritt inträde (medlemskap kan du skaffa på plats!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *