NOOMARATON

 

Dubbla vinnare i NOOMARATON Örebro!

Segern delades mellan de båda rutinerade lagen Bröderna Cartry med filmen ”Pop eller hårdrock” och Team Cupcake med ”Waterbottle flip edition” när 2016 års upplaga av NOOMARATON Örebro avgjordes på Bio Roxy ikväll.

Elva lag tävlade under helgen som gick i att göra film på 24 timmar. De båda prisade lagen bedömdes ha förvaltat tävlingens kriterier allra bäst, och kunde inte delas upp i en ett och en tvåa av årets jury, som i år bestod av filmaren Mikael Johansson, journalisten Marita Johansen och Jerry Eriksson från Film i Örebro län.

De båda filmerna går nu vidare till riksfinalen på Filmhuset i Stockholm den 8e oktober.

Dessutom räknades publikens röster samman till ett publikpris som även det tilldelades filmen ”Pop eller Hårdrock”.

Gratis alla vinnare!

Juryns motiveringar:

Team Cupcake – Waterbottle flip edition

(Kalle Nilsson, Sixten Lundh, Joy Pettersson och Frans Lundh.)

Förstapriset i NOOMARATON 2016 går till en film som med tydlig dramaturgi och naturligt driv berättar en aktuell historia med både humor och knorr. Inom tävlingens snäva ramar lyckas man med enkla medel berätta en historia om avund, hopplöshet, bekräftelse och framgång. Och även om kameran denna gång råkade var vänd åt fel håll, så förutspår vi att denna lilla pärla får 100-tusentals visningar på Youtube.

Bröderna Cartry – Pop eller hårdrock

(Sune Eskelinen, Niclas Lindahl, William Nordqvist och Rickard Liljeholm.)

Förstapriset i NOOMARATON 2016 går till en film som med teknisk briljans och fint spel fångar juryn och håller den fast. Tävlingens förutsättningar bygger historien, men faller sig så naturliga att denna film håller även utanför Noomaraton. En varm berättelse om att söka och att våga chansa, om att ta nya outforskade vägar, om att till slut hitta rätt. Juryn kan omöjligt välja mellan romantik och skräck, så vi väljer pop eller hårdrock.

 

// Text och bild av Jerry Eriksson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *